ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ »  ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ (17 και 18-8-2005)

Είναι γνωστό σε όλους ότι από δεκαπενταετίας καί πλέον απασχολεί τήν τοπική Εκκλησία το θέμα του ναυαγίου του Αποστόλου Παύλου, όταν δέσμιος μεταφερόταν από την Παλαιστίνη στην Ρώμη για να δικαστεί.

Το γεγονός αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων σημειώνοντας τό ναυάγιο που υπέστη στο νησί της Μελίτης.

Όλως αυθαιρέτως η νήσος Μελίτη ταυτίσθηκε με τη νήσο Μάλτα. Η επιστήμη όμως η οποία ερευνά την αλήθεια αποφαίνεται ότι η νήσος Μελίτη ταυτίζεται με τη νήσο της Κεφαλληνίας βάσει επιστημονικών δεδομένων τα οποία και ανεπτύχθησαν στα τρία επιστημονικά συνέδρια που έγιναν εδώ στην Κεφαλλονιά τά έτη 1993,1996 και 1999.

Η επιστημονική αυτή θεωρία γίνεται αποδεκτή και η επιστήμη την αποδέχεται.

Ήδη η τοπική Εκκλησία θέλει να έχει υπ’ όψιν της την πρόοδο της θεωρίας ότι η νήσος Μελίτη δεν είναι η Μάλτα αλλά η Κεφαλλονιά.

Προς τον σκοπό αυτό στις 17 και 18 Αυγούστου διοργανώνεται το τέταρτο Επιστημονικό Συμπόσιο που θα γίνει στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη με την παρουσία εκλεκτών επιστημόνων.

Η θεωρία αυτή έχει γίνει αποδεκτή και από τούς κατοίκους της νήσου μας και τους Κεφαλλήνες της διασποράς και ήδη παντού μνημονεύεται ως ιδρυτής της τοπικής Εκκλησίας μας ο Απόστολος Παύλος και η Εκκλησία μας αναγνωρίζεται ως Αποστολική Εκκλησία που είναι άλλη μία ευλογία του Θεού μετά την παρουσία του Αγίου Γερασίμου σε αυτήν.

Γι’ αυτό καλούμε τον κλήρο, τους εκπροσώπους των αρχών της νήσου μας και όλους τους ευσεβείς χριστιανούς να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή που θα γίνει στην αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης από τις 9 το πρωί μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας αυτής.

Επίσης καλούμε όλους σας να συμμετάσχετε στον υπαίθριο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Πεσσάδος στίς 8 μ.μ. στις 17 Αυγούστου όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και όπου θα μιλήσει ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με τη μεγάλη αλήθεια ότι η νήσος Μελίτη των Πράξεων των Αποστόλων είναι η νήσος Κεφαλληνία και όχι η Μάλτα.

Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη, διότι το γεγονός αυτό προβάλλει διεθνώς το νησί μας.© Copyright imk.gr 2019 - e-mail: :info@imk.gr