ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ »  ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ (7-6-2004)

Με επισημότητα και την πρέπουσα ευλάβεια έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίον μετέφερε εξ' Αθηνών ο Διευθυντής της θρησκευτικής υπηρεσίας της ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κιούλος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Αστυνομίας Κεφαλληνίας.
Η υποδοχή έγινε στο προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Αργοστολίου περί την 7ην απογευματινή της Δευτέρας, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Σπυρίδωνα, παρουσία του κ. Νομάρχου, του κ. Διευθυντού της Αστυνομίας, κληρικών, εκπροσώπων των αρχών της νήσου, αστυνομικών υπηρετούντων στην Κεφαλληνία και πολλών χριστιανών.
Στον Ιερό Ναό εψάλη ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Αρτεμίου και τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες υπό τον πρωτοψάλτη κ. Σπυρίδωνα Έρτσο.
Ενώ συνεχιζόταν η προσκύνηση του ιερού Λειψάνου από όλους τους παρευρισκομένους, ετελέσθη και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας και ανεπέμφθη ειδική δέησις υπέρ των προϊσταμένων της ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρετούντων σε αυτήν.
Προ του "Δι' ευχών", Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την συγκίνηση και την ικανοποίησίν του για την εκδήλωση αυτή, συνεχάρη τους αποφασίσαντας αυτήν, και ανεφέρθη στο Άγιον Αρτέμιον εκφράζοντας την ικανοποίησίν του, διότι για πρώτη φορά στο νησί μας ετιμήθη ο Προστάτης της ελληνικής Αστυνομίας, εφ' όσον η ημέρα της μνήμης αυτού συμπίπτει με την εορτή της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του προστάτου Αγίου μας Αγίου Γερασίμου την 20ην Οκτωβρίου, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια ιδιαιτέρων θρησκευτικών εκδηλώσεων υπέρ του Αγίου Αρτεμίου.
Μετά τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχην μας, ευχαρίστησε όλους και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κιούλος, για την ευκαιρία που του εδόθη να τιμηθή ιδιαιτέρως και στην Κεφαλληνία ο Άγιος Αρτέμιος, για να δωθή και σ' αυτόν η ευκαιρία να επικοινωνήση με τους αστυνομικούς της νήσου.
Στη συνέχεια ο Διευθυντής της αστυνομίας κ. Μαρίνος Γαρνέλης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εκδήλωση αυτή υπέρ των αστυνομικών της νήσου, τον Πανοσιολογιώτατο προϊστάμενο της θρησκευτικής υπηρεσίας της αστυνομίας π. Νεκτάριο Κιούλο και επ' ευκαιρία της εικοσαετούς διακονίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, προσέφερε εκ μέρους της αστυνομικής διευθύνσεως της αστυνομίας πλακέτα τιμής ένεκεν.
Επακολούθησε δεξίωση στο παραπλεύρως του Ιερού Ναού πνευματικό κέντρο "Ο Απόστολος Παύλος" και έτσι τελείωσε η εκδήλωση αυτή με άριστες εντυπώσεις από όλους και ικανοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος όλων.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο τέλος δήλωσε ότι αισθάνεται ικανοποιημένος και ευχαριστημένος, διότι η τοπική Εκκλησία με την εκδήλωση αυτή αναγνώρισε το έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί στο νησί της Κεφαλληνίας και ιδιαιτέρως στον χώρο της Εκκλησίας.© Copyright imk.gr 2019 - e-mail: :info@imk.gr